Digitaliseren

Digitaliseren van dia’s

U heeft nog een oude diacollectie, maar geen zin om alle apparatuur op te stellen om ze te bekijken? U wil uw diacollectie of negatieven delen met vrienden of familie? U heeft nu de mogelijkheid om uw dia’s of negatieven (op strook) te laten digitaliseren.

Uw ingescande dia’s of negatieven worden als jpg- of tiff-bestanden op een cd of dvd geplaatst. U kan dan deze afbeeldingen bekijken op uw computer of TV. Uw afbeeldingen kunnen ook op een door u meegeleverde externe harddisk geplaatst worden.

De ingeraamde dia’s of negatieven worden gescand met een resolutie van 1200 dpi.

Indien uw dia’s beschermd worden door glas, dient dit glas uit het raam verwijdert te worden. U doet dit best op voorhand. Indien we het zelf moeten ontramen (en terug inramen), wordt een meerprijs aangerekend.

Digitaliseren van foto’s

U heeft nog een doos oude foto’s op zolder liggen? Door deze te laten digitaliseren kan u deze foto’s op uw computer of tv bekijken.

Uw foto’s worden als jpg- of tiff-bestanden op cd, dvd of een door u meegeleverde externe harddisk geplaatst. Als u uw foto’s nummert op de achterzijde (met potlood) of sorteert, worden ze ook in deze volgorde opgeslaan.

Kleurenfoto’s worden op 24-bit (16,7 miljoen kleuren) gescand. Een scan met resolutie van 300 dpi is voldoende om foto’s eventueel later 1 op 1 te laten afdrukken. Om foto’s te vergroten moet er met een hogere resolutie gescand worden. 600 dpi is voldoende om de foto’s te verdubbelen van formaat.

Vectoriseren van logo’s

Haarscherpe beelden, ook op groot formaat!

Kwalitatief goed drukwerk begint met gevectoriseerd beeldmateriaal. Wij maken vectorbestanden van uw logo’s of tekeningen.

Wat is vectoriseren?

Om van een foto, logo of tekening (in een lage resolutie) een mooie, scherpe lijntekening voor drukwerk te genereren, traceren of vectoriseren we het bronmateriaal. Traceren houdt in dat we van een foto, logo of tekening in een handomdraai een vector maken. Moet de kwaliteit erg hoog zijn en is het bronmateriaal niet geschikt om te traceren? Dan kunnen we de tekeningen met de hand opnieuw maken, het ‘vectoriseren’. U krijgt de bestanden in Adobe Illustrator of EPS formaat terug.

Voorbeelden

We vectoriseren / tekenen onder andere:

  • kaarten & plattegronden
  • logo’s
  • montagetekeningen
  • educatieve tekeningen/illustraties voor schoolboeken

Prijzen

Prijzen volgens complexiteit van het orgineel. Vraag vrijblijvend een offerte aan.